VOOR WIE?

Wij zijn er voor iedereen!

Kinderfysiotherapie Lutmers staat klaar voor kinderen van 0-18 jaar. Dat betekent dat zowel zuigelingen, peuters, kleuters , schoolgaande kinderen en het oudere kind bij ons terecht kunnen.

De hulpvraag van uw kind staat bij ons centraal. Goede communicatie en interactie met het kind staan voorop. Daarnaast is de rol van ouders en/of eventuele hulpverleners erg belangrijk. Hierbij kunt u denken aan leerkrachten, het consultatiebureau, sporttrainers en pedagogisch medewerkers.

Als u verder leest, ziet u dat per leeftijdsgroep aangegeven wordt waarmee u onder andere allemaal bij ons terecht kunt.

Heeft u vragen, of staat de klacht van uw kind niet beschreven, neemt u dan gerust contact met ons op via de praktijk (030-2715770) of middels het inschrijfformulier.

Baby's

Bij baby’s speelt de motoriek een belangrijke rol in de algehele ontwikkeling. De motorische ontwikkeling kan onderverdeeld worden in de grove en fijne motoriek. Motorische vaardigheden zijn nodig om de wereld te kunnen ontdekken. Mijlpalen in deze ontwikkeling zijn bijvoorbeeld reiken, grijpen, omrollen, tijgeren, zitten, kruipen, gaan staan en lopen. Ieder kind kiest hierin zijn eigen tempo en strategie.

Peuters & Kleuters

Het belangrijkste kenmerk van de peuterfase is de ontwikkeling van onafhankelijkheid en zelfbeheersing. Een peuter wordt in deze periode vaardiger op het gebied van grove en fijne motoriek. Ze ontdekken de wereld door volop te bewegen, te voelen en eindeloos te herhalen. Hiermee leert het zijn eigen mogelijkheden kennen en groeit met de dag het zelfvertrouwen.

Schoolgaand kind

Op deze leeftijd wordt het sociale aspect van het bewegen, het meedoen ook steeds belangrijker.

Kinderen kunnen motorisch steeds meer en dit zie je terug in hun motorische vaardigheden. Deze worden steeds complexer, waardoor ook veel meer interactie met anderen mogelijk is.

Sport- en spelactiviteiten vragen inzicht en variatie van de motoriek.

Jongeren

In de leeftijd tussen de 10 en 14 jaar krijgen jongeren te maken met een groeispurt. Dit kan klachten geven aan knieën en enkels, maar ook lies- en rugklachten. Er is dikwijls een relatie met intensief sporten.

We zien in de praktijk ook jongeren met houdingsproblematiek, nek- en rugklachten en hoofdpijn. En jongeren met hyperventilatieklachten, bijvoorbeeld bij inspanning.